Επανεξέταση απόφασης κατάργησης του ΥΜΑΘ

Επανεξέταση απόφασης κατάργησης του ΥΜΑΘ

Προς

- Πρωθυπουργό & Υπουργό Εξωτερικών

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και μέσα σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα και με την ανακοίνωση του νέου υπουργικού σχήματος ανακοίνωσε την κατάργηση του ιστορικού Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. Ενός Υπουργείου μείζονος εθνικής και τοπικής σημασίας, το οποίο μάλιστα μετονομάστηκε από Υπουργείο Βορείου Ελλάδος σε Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης από τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο όρος Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης καταργείται συνεπώς και από το Υπουργικό Συμβούλιο, από το κτίριο, από τη δικτυακή διεύθυνση του πρώην πλέον Υπουργείου και περνά στην ιστορία, ενώ την ίδια στιγμή αλλάζει και το οργανόγραμμα και ο τρόπος λειτουργίας του έως πρότινος αναβαθμισμένου Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

Η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης λαμβάνει χώρα σε μία εποχή που το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ παραμένει ανοιχτό, και δυστυχώς γινόμαστε συχνά μάρτυρες της συστηματικής προπαγάνδας και παραχάραξης της ιστορίας του τόπου μας από την γειτονική χώρα της ΠΓΔΜ, καθώς και της καπήλευσης του ονόματος Μακεδονία.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κύριε Πρωθυπουργέ:

- Για ποιους λόγους προχωρήσατε στην κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική ενημέρωση ή διάλογος, αν η απόφασή σας αυτή συνδέεται με υποχωρητική στάση στο εθνικό μας θέμα με τα Σκόπια και αν πρόκειται να επανεξετάσετε την απόφασή σας αυτή;

Απάντηση Υπουργείου